Khenpo Karma Wangyel Eestis, märts 2018

16.-18. märtsil 2018 tuleb Eestisse õpetama Yeshe Khorlo Euroopa residentlaama khenpo Karma Wangyel. 16. märtsil kell 18.00-19.30 toimub avalik loeng: „Budismi alustalad: meelerahu ja selge meele kasvatamine“. 17. – 18. märtsil (17. märts: 10-18; 18. märts: 10-17) õpetused jätkuvad: „Elamise kunst: sissejuhatus täieliku teadveloleku teele“.

Õpetused toimuvad Tallinnas Dharamsaalis, aadressil Liivalaia 11/1-14, kolmas korrus.

Lühidalt avalikust loengust:

Buddha õpetas lõpmatul hulgal erinevaid, esmapilgul vastuolulisi õpetusi. Kokkuvõtvalt on kõigi õpetuste puhul  tegu aga juhistega, kuidas toime tulla segaduses meele pööraste uitamistega. Kõige olulisemad juhised on seotud meelerahu kasvatamisega ning iseenda ning maailma mõistmise arendamisega. Vaid siis, kui mõtete keeristorm rahuneb, suudame keskenduda ja märgata, mis on nende hetkena mööduvate mõtete taga ning kuidas aitab see märkamine maailma toimimist paremini mõista.
Loeng on tasuta, soovi korral annetus õpetajale.

Kahepäevaste õpetuste lühiinfo:

Suvel Eestit külastanud IX Gangteng rinpotše eesmärgiks on jätkata Buddha õpetuse kõige vahetuma olemuse ehk oma meele ja maailma mõistmise õpetamist kõigile huvilistele. Seetõttu tuleb Gangteng rinpotše kutsel Eestisse khenpo Karma Wangyel, Yeshe Khorlo Euroopa residentlaama,  ning annab praktilisi juhiseid selle kohta, milline on kõige mõistlikum ja kiirem viis sellel teel edasiliikumiseks. Ta toetub budismiõpetaja Pema Lingpa tekstile „Virgumise suurepärane tee: Kõikhea (Samantabhadra) ühte kogutud kavatsuste ettevalmistavate harjutuste retsiteerimistekst“, kus on kirjas praktilised ettevalmistavad juhised, mis on vajalikud selleks, et täieliku teadveloleku, avali südamega elamise mõistmise tarkus meis täielikult avalduks. Tegemist on Tiibeti budismi kõrgeimate õpetuste ehk dzogtšeniga, Suure Täiusega. See on vaade, mis kirjeldab inimolemuse algset olekut, mis on vaba egoistlikku minapilti kinnijäämisest, kiindumisest ja vastumeelsusest. Meele olemuse (rigpa) ära tabanuna ei ole me enam abitud, väsinud ja räsitud, keda mõtted, tunded ja tujud aina ühest äärmusest teise pillutavad. Meele vahetu olemuse pühitsuse (Künzang gongdü, kun bzang dgongs ’dus) annab 2018. a aprillis Gangteng rinpotše palvel Sungtrul rinpotše, samuti Pema Lingpa õpetusliini hoidja.

Osalustasu:

Nädalavahetuse kahepäevane õpetutus enne 6. märtsi tasudes 40 eurot, alates 6. märstsist tasudes 50 eurot. Võimalik maksta ka arvega. Neil, kes soovivad kindlasti õpetusel osaleda, kuid kel pole võimalik maksta eelpoolnimetatud osalustasu, palume tasuda enda võimalustele vastava summa ning tasuda kas pangaarvele või sularahas kohapeal.
Registreerimine siin.