Info kolmeaastase eralduse kohta

Kolmeaastasesse eraldusse, mis algab 2021. a alguses, on oodatud kõik Gangteng rinpotše õpilased ning ka need, kellel on tema nõusolek ning kes soovivad Pema Lingpa õpetusliini järgides eraldust läbida (sealhulgas dzogtšeni-osa). Allpool on tõlgitud kiri, mis on koostatud khenpo Karma Wangyeli juhiseid järgides. Kirja eesmärgiks on, et kõik huvilised ja võimalikud sponsorid endast kiiremas korras märku annaksid. Kiri on saadetud kõikidele Gangteng rinpotše Euroopa õpilastele.

Kiri

Yeshe Khorlo eralduskeskus Põltsamaa vallas Umbusi külas

Kindlasti olete kursis, et Yeshe Khorlo Eestile kinkis Eesti Khordongi ühing 10 hektarit maad. Meie eesmärk on kasutada seda maad kui Yeshe Khorlo Euroopa eralduskeskust pikaajaliste eralduste jaoks. Erladuskeskuse nimi on “samten lhündrup gatsel” ehk “Iseenesliku Keskendumise Meeldiv Salu”. Koha on sisse õnnistanud nii Gangteng rinpotše kui ka Sungtrül rinpotše. Khenpo Karma Wangyeli juhendamisel on plaanis siia ehitada keskne templihoone, mida ümbritsevad väiksed eraldusmajakesed.

Mõned Gangteng rinpotše sangha liikmed on juba teada andnud, et soovivad kolmeaastast eraldust alustada niipea kui võimalik. Kuna keskse templihoone ehituseks pole hetkel piisavalt rahalisi ressursse, on khenpo Karma Wangyel otsustanud, et esmalt tuleks ehitada individuaalsed eraldusmajakesed ning vajalikud abihooned (köök koos hooldusruumiga), et esimene grupp eraldusse minejaid saaks eraldust alustada 2021. aasta alguses.

Ühe majakese kogumaksumus on umbes 10 000 eurot (20m2 suurune maja, kus on väike kööginurk, duširuum ja WC. Hinnas sisalduvad ka erinevad ühendused – vee- ja elektriühendus, kanalisatsioon ning küttesüsteem).

Tasu osavõtjatele

Kogu kolmeaastase eralduse maksumus on umbes 21 000 eurot inimese kohta.

Sellest 6000 eurot kasutatakse eraldusmajakese ehituseks. Kuna eraldusmajakeste ehituseks on raha tarvis kohe, tuleb 6000 eurot maksta kohe, ülejäänu hiljem.

Majakeste (esialgu viis maja) vundamenditöödega alustatakse juba praegu. See on võimalik tänu Gangteng rinpotše, Sungtrul rinpotše ja khenpo Karma Wangyeli õpetustel käinud inimestele, kes on viimase kuu jooksul annetanud 4500 eurot. Sellest rahast piisab ka puurkaevu ehituseks (ehitustöö algab kevadel, kuid tellima peab selle praegu (vajalik on ka 50%line ettemaks. Kaevu hind on 1400 eurot).

Üleskutse toetada ehitustöid ning eraldusse tulijate kulusid

On väga võimalik, et eraldusse sooviksid tulla ka inimesed, kelle tahe on küll suur, kuid rahalised võimalused pole piisavad. Samuti vajab lisaraha Yeshe Khorlo Eesti MTÜ, et vajalikud ehitustööd lõpule viia. See on võimalik vaid kogu sangha abiga. Nõnda anname tõsistele dharmaharjutajatele võimaluse pühenduda täielikult praktikale. Kui meil on võimalus seda projekti toetada, tõuseks sellest kasu meile kõigile. Isegi väike summa on abiks!

Tähtajad

Khenpo Karma Wangyel palub, et kõik eraldusest huvitatud osapooled annaks endast märku kas temale otse või koordinaatori kaudu enne 2020. a jaanuari.

Järgmiseks sammuks oleks osalejatevaheline kohtumine, võimalik ka reis Eestisse Umbusile, et koht üle vaadata ning vajalikud ettevalmistused läbi rääkida. Khenpo Karma Wangyeli sooviks on, et majakeste ehitus algaks kohe, 2020. a kevadel (potentsiaalsed ehitajad on leitud, hetkel on kaks pakkumist ning Yeshe Khorlo Eesti ootab veel kolmandat pakkumist).

Info ehitustööde kohta ilmub jätkuvalt Yeshe Khorlo Eesti veebilehtedel (vastavalt nii eesti- kui ka ingliskeelsel: eesti.yeshekhorlo.ee ning yeshekhorlo.ee) Veebilehel on samuti info pangakonto ning Paypali konto kohta (“kontaktide” all).

Khenpo Karma Wangyel telefoninumber: 0033-656815174.

Yeshe Khorlo koordinaatorid:

Eesti: Jako (jakojaagu@gmail.com),

Saksamaa: Ines (ih@yeshekhorlo.de),

Prantsusmaa: Bernard (bbodineau@9online.fr ),

Šveits: Marion (mpgerig@bluewin.ch ),

Austria: Florian (flow.immer@gmx.at ),

Poola Andrzej (rybszlegerr@gmail.com ),

Ukraina: Natascha (gavrylenko.natali@gmail.com),

Sloveenia: Mateja (mateja.marsel1@gmail.com)

Loodame väga, et kolmeaastase eralduskeskuse ehitustööd saavad valmis õigeaegselt, et harjutajad saaks eraldusse minna siinsamas Euroopas. Nagu Gangteng rinpotše ütleb: “Pole tarvis sõita kuhugi kaugele, Indiasse, Bhutani või Kuu peale, ületades kultuurilisi, kulinaarseid ja muid piire. Kõik on võimalik siinsamas Euroopas.” Loodame, et eraldusse soovib tulla piisav arv huvilisi ning leiame ka piisava hulga sponsoreid, et kõik kulgeks plaanipäraselt ning esimene grupp võiks 2021. aasta alguses eraldust alustada. See oleks Euroopas esimene Pema Lingpa traditsiooni järgi toimuv eraldus.

Südamlike soovidega

Khenpo Karma Wangyel

Pema Yang Dzong