GANGTENG RINPOTšE EESTIS (27.08-30.08)

Gangteng rinpotše õpetab Eestis Põltsamaa vallas Umbusi külas (Läänetaeva) 28.-29. augustil. Ta on tiibeti budismi vadžrajaana koolkonna õpetaja, kelle õpetusmeetodiks on dzogtšen, mis tähendab seda, et õpetus algab meele olemusele, tegelikkusele, nii, nagu asjad on, vahetu osutamisega. Ta on vaimne õpetaja, kes ise kehastabki budistliku virgumise kõiki aspekte – täielik kohalolu, kõikehõlmav kaastunne ja võrdne suhtumine kõikidesse olenditesse. Ta on õpetaja, kelle kohta kehtib väide, et vaid tema läheduses viibimine on juba ise õpetus.
Registreerimisvorm:
https://shorturl.at/ioLCE
Programm
28. augusti pärastlõunal toimub kolmeaastase eralduskeskuse sissepühitsemine (võib kesta pool päeva, kellaajad ei ole täpsed). Annetuspõhine.
29. augusti õhtupoolikul (umbes kell 17.00) annab rinpotše Vadžrakilaja pühitsuse. (pühitsus: 50 eurot, võimalik ka soodushind)
Dzogtšenis on rõhuasetus vaatel: selleks, et üldse harjutama hakata, on kõige olulisem vaate mõistmine: kõigi avalduste tühioleku ehk omaoleku puudumise mõistmine, kaastunde ja tühjuse täieliku ühenduse mõistmine. Ka Gangteng rinpotše iga õpetus on justkui meele olemusele osutamine, et meis tekiks kasvõi korrakski arusaamine selle kõige sügavamast ja samal ajal lihtsamast tähendusest. Ja edasi saame vaadet püsivaks muuta juba ise harjutades.
Gangteng rinpotše pühitseb 28. augustil Põltsamaa vallas sisse kolmeaastase eralduskeskuse, kus 13. septembrist alates hakkavad vadžrajaana budismi juhiste järgi eralduses harjutama viis inimest. Eralduses mediteeritakse traditsiooniliselt kolm aastat ja kolm kuud. See on esimene tiibeti budismi ningma koolkonna Pema Lingpa traditsiooni järgiv eralduskeskus Euroopas.
29. augustil annab Gangteng rinpotše Vadžrakilaja pühitsuse (Pelingi traditsiooni järgi). Vadžrakilaja on virgunud tegevuse äärmiselt võimas raevukas avaldus. Selle virgunud olendi praktika purustab välised ja sisemised takistused, eriti need, mis takistavad meid meie budismipraktikas. Vadžrakilaja kõrvaldab negatiivsuse ja vaimsed varjutused.
Vaata ka: yeshekhorlo.ee;
https://www.facebook.com/events/1545664426387341?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D
Korraldaja: Yeshe Khorlo Eesti MTÜ