GANGTENG RINPOTšE EESTIS (27.08-30.08)

Gangteng rinpotše õpetab Eestis Põltsamaa vallas Umbusi külas (Läänetaeva) 28.-29. augustil. Ta on tiibeti budismi vadžrajaana koolkonna õpetaja, kelle õpetusmeetodiks on dzogtšen, mis tähendab seda, et õpetus algab meele olemusele, tegelikkusele, nii, nagu asjad on, vahetu osutamisega. Ta on vaimne õpetaja, kes ise kehastabki budistliku virgumise kõiki aspekte – täielik kohalolu, kõikehõlmav kaastunne ja võrdne suhtumine kõikidesse olenditesse. Ta on õpetaja, kelle kohta kehtib väide, et vaid tema läheduses viibimine on juba ise õpetus.
Registreerimisvorm:
https://shorturl.at/ioLCE
Programm
28. augusti pärastlõunal toimub kolmeaastase eralduskeskuse sissepühitsemine (võib kesta pool päeva, kellaajad ei ole täpsed). Annetuspõhine.
29. augusti õhtupoolikul (umbes kell 17.00) annab rinpotše Vadžrakilaja pühitsuse. (pühitsus: 50 eurot, võimalik ka soodushind)
Dzogtšenis on rõhuasetus vaatel: selleks, et üldse harjutama hakata, on kõige olulisem vaate mõistmine: kõigi avalduste tühioleku ehk omaoleku puudumise mõistmine, kaastunde ja tühjuse täieliku ühenduse mõistmine. Ka Gangteng rinpotše iga õpetus on justkui meele olemusele osutamine, et meis tekiks kasvõi korrakski arusaamine selle kõige sügavamast ja samal ajal lihtsamast tähendusest. Ja edasi saame vaadet püsivaks muuta juba ise harjutades.
Gangteng rinpotše pühitseb 28. augustil Põltsamaa vallas sisse kolmeaastase eralduskeskuse, kus 13. septembrist alates hakkavad vadžrajaana budismi juhiste järgi eralduses harjutama viis inimest. Eralduses mediteeritakse traditsiooniliselt kolm aastat ja kolm kuud. See on esimene tiibeti budismi ningma koolkonna Pema Lingpa traditsiooni järgiv eralduskeskus Euroopas.
29. augustil annab Gangteng rinpotše Vadžrakilaja pühitsuse (Pelingi traditsiooni järgi). Vadžrakilaja on virgunud tegevuse äärmiselt võimas raevukas avaldus. Selle virgunud olendi praktika purustab välised ja sisemised takistused, eriti need, mis takistavad meid meie budismipraktikas. Vadžrakilaja kõrvaldab negatiivsuse ja vaimsed varjutused.
Vaata ka: yeshekhorlo.ee;
https://www.facebook.com/events/1545664426387341?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D
Korraldaja: Yeshe Khorlo Eesti MTÜ

Kolmeaastase eralduskeskuse ehitustööd 31. juuliks 2024

Kolmeaastase eralduskeskuse ehitustööd on jätkunud täiel hool nii juunis kui ka juulis. Igapäevaselt on kohapeal 2-3 inimest, lisaks aeg-ajalt vabatahtlikud abilised ja järjest rohkem oleme pidanud kasutama ka tööjõudu väljastpoolt, kuna töid on palju ja mõned tööd nõuavad professionaalsemat lähenemist kui meie ehk suudame (kuigi, peab ütlema, oleme ehitustöödes aastatega kõvasti paremaks läinud). 27. augustil jõuab Eestisse Gangteng Rinpotše, et kolmeaastane eralduskeskus sisse pühitseda ning õnnistada neid viit inimest, kes õige peatselt kolmeaastase eralduse teele asuvad. Rinpotše on Eestis kuni 30. augustini. Sissepühitsemine on avalik üritus, kuhu on oodatud kõik huvilised.

Khenpo Karma Wangyel on otsustanud, et päris eraldus algab 13. septembril 2024.

Seega – plaan on tihe ning ehitustöid tuleb üha jätkata, et peamiste töödega rinpotše tulekuks valmis saada.

Niisiis, kõigepealt on meil hea meel lõpetada juulikuu tõdemusega, et oleme peaaegu valmis ehitanud kaks maja, mida juunis veel polnudki: jäänud on vaid sisetööd. Jah, jah, ja palju muid töid peale selle:)

Siin on nimekiri meie vabatahtlikest, kes on paljude tööde ja muul moel panustamisega abiks olnud: Jaak, Raul, Monica, Terje, Nele, Camel, Madis, Maire, Rein, Valter jt. Lisaks on Monica organiseerinud asjade kogumist, et eraldusse tulijail oleks olemas ka igapäevased tarbeesemed (alates köögist lõpetades voodiriietega: asju on tarvis siiski veel, võtke meiega ühendust!).

Ja siinkohal täname meie erakordseid annetajaid, ainult tänu teile oleme siiani jõudnud! Juuni lõpus ja juulis oleme saanud mitmeid väga olulisi annetusi, mida soovime ära märkida:

Kõige suurem abi jõudis juunis ja juulis meieni Dariuszelt Tšehhist (13 000 eurot!). Sellele lisanduvad annetused Eestist meie headelt sõpradelt (peamiselt Aivarilt, aga annetanud on ka paljud teised: Anu, Erik, Sirly, Jannus, Andrus, Monica, Rimo: kõik kokku umbes 3500 eurot, Vivian annetas 10 Nepali bodhimalat (50 eurot/tk), et saaksime neid keskuse ehituse toetuseks müüa ning millest on alles veel mõned, kui keegi soovib, võtke ühendust!). Meieni on jõudnud ka olulised annetused Šveitsist (koos juuniga oleme saanud Šveitsist üle 5000 euro: Heinzilt, Rolandilt, Margritilt, Lianelt, Jannalt ja Marinalt (eriline tänu Hannale!), Yeshe Khorlo Deutschlandilt 800 eurot, Prantsusmaalt Borilt ja Dominique’ilt, samuti oleme saanud annetuse Gannalt. Lisaks on neid, kes on meie annetuskasti lihtsalt sularaha pannud. Yeshe Khorlo Saksamaa kaudu saabunud raha puhul ei tea me iga inimest nimepidi, kuid täname neid väga!

Kuna varem oli tööd nii palju, et meil polnud mõtet teha veel tegemata töödest nimekirju, siis nüüd on see juba mõttekam. Oleme püüdnud arvutada ka tööde ja materjalide maksumuse.

Põhitöödeks on meil veel raha, aga eekõige on raha vaja juurde erinevateks pisitöödeks ja töö eest maksmiseks (vaja on veel ca 10 000).

Hinnad on eurodes:

Küttesüsteem: 10 000
Uksed: 2000 (10 +3 välisust)
Põrand: odavaim variant: umbes 1000: looduslik marmoleum (laojäägid: oleme saanud c 60m2 hinnaga 7 eurot m2, kahjuks rohkem laojääke hetkel sellise raha eest saada pole )
Vannitoatööd: töö: vähemalt 10 000, pluss tualettpotid ja boilerid (võib minna umbes 1500 eurot)

Tööde nimekiri:

  1. Kahes majas siseseinte ehitus (saame hakkama).
  2. Krohvimis-, värvimis- ja tapeeditööd kahes majas (saame hakkama, kogu materjal olemas).
  3. Välisvoodri paigaldus viimasel majal: pool vajab veel tegemist. Me peame selle töö eest maksma (meil on veel vaja maksta ühe nädala töö eest (2 mehele: 1600 eurot).Väravatööd: vajab lõpetamist: ainult töö, uut materjali pole palju vaja.
  4. Piirdeaed: suurem osa materjalist ostetud, vajab tegemist. Vajame abikäsi. (04.08: 300m poste paigaldatud, 50 m koos piirdeaiaga)
  5. 13 ukse (3 välisust ja 10 siseust) paigaldus. Saame peaaegu hakkama.
  6. Iga maja köögiaknad (5), nende paigaldus.
  7. Õues aiatöid, ekskavaatoritööd seal, kus seda varem teha ei saanud.
  8. Põrandatööd (osaliselt materjal olemas (60m2, vaja on veel 70m2). Vajame abi.
  9. IKEA köögimööbli kokkupanek (saabus 3. augustil). Vajame abi.
  10. Pumba paigaldus puurkaevu (sisaldab ka pumba maksumust): 2500. Teeb firma.
  11. Piirdeaed: suurem osa materjalist ostetud, vajab tegemist.
  12. Köök-panipaiga katuse ja lae viimistlus, akende ja ukse paigaldus, fiboplokist seina lõpetamine (panna on veel umbes 2 rida).
  13. Õues on teha veel aiatöid, ekskavaatoritööd seal, kus seda varem teha ei saanud.
  14. Terrasside ja treppide ehitus majakeste ette.
  15. Laesoojustuse paigaldus (1200 eurot, teeb firma).
  16. Elektripistikute paigaldus, elektrikilbi lõpetamine. Osaliselt saame hakkama.